Home Orkestinstructie Muziekuitgeverij Signaaltrompetist Contact
   

ORKESTINSTRUCTIE

Mijn naam is Marcus kerpershoek en benin Leiden geboren op 26 september 1975. Op mijn 8e levensjaar ben ik begonnen met muziek maken bij de jeugdband van de floraband uit Rijnsburg. Hoewel mijn keuze toen op het slagwerk viel vonden mijn ouders het, gezien de geluisoverlast die ik in hun optiek zou veroorzaken, beter een blaasinstrument te kiezen. Om toch ruim te kunnen voldoen aan deze geluidsoverlast heb ik toendertijd gekozen voor de trompet! En eerlijk gezegd heb ik daar nooit spijt van gehad, het is en blijft een prachtig instrument! Vanaf mijn 20e levensjaar speel ik inmiddels trompet bij de Drumfanfare van de kapel van de koninklijke Luchtmacht. Ook heb ik bij dit orkest 4 jaar de alt-saxofoon gespeeld in de Big Band van de drumfanfare van de Luchtmacht.

Van april 2007 tot en met December 2007 vervulde ik naast de functie van trompettist bij de Drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht ook de functie van 2e tambourmaitre (2e dirigent). In deze functie heb ik meerdere concerten en ceremonies geleid. Zo heb ik o.a. een concert mogen dirigeren waarin de Drumfanfare Maud (bekend van o.a. Idols) heeft begeleid. Daarnaast heb ik van Mei 2008 tot en met februari 2009 als tambourmaitre a.i. gewerkt bij het fanfarekorps Koninklijke landmacht(FKKL-BW).

Naast mijn militaire werkzaamheden ben ik ook actief als dirigent bij verschillende muziekgezelschappen. Zo ben op dit moment actief bij Kunst na Arbeid uit koudekerk aan den Rijn, Het Arnhems trompetterkorps en het 2e orkest van AMIGO uit Leiden. Voorheen was ik o.a. ook actief bij Show- and Marchingband AMIGO uit Leiden (waarmee ik in 2003 promoveerde naar de hoogste divisie), St. Jacob uit den Haag en Excelsior uit Rotterdam.

Mijn Ha/Fa directie opleiding heb ik gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Danny Oosterman. Voor meer informatie verwijs ik U graag naar mijn Curriculum vitae onderaan deze tekst.

Ook een combinatie van dirigent en instructeur behoord tot een van de mogelijkheden. Zo heb ik voor o.a. de drumfanfare van de luchtmacht tal van choreografien geschreven en waren meerdere (taptoe)shows van mijn hand. Ook bied ik U de mogelijkheid een volledige taptoe show(arrangement, choreografie en de instructie), of 1 of meerdere onderdelen hiervan, te leveren. Zoals U kunt lezen kan ik U een veelzijdig pakket met orkest instructie aanbieden. Of het nu gaat om alleen een dirigent, een (show)instructeur, een arrangement, choreografie of een gedeeltelijke of een volledige taptoe show, hier bent U aan het juiste adres.

- Curriculum vitae -
(+/-)1983-1997 Gespeeld bij de (Jong) Flora Band uit Rijnsburg.
1994-Heden Trompettist bij de Drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.
1995-1997 Opleiding HaFaBra lispet-hogereschool.
1996-2001 Alt-saxofonist bij de Big-Band van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.
1996-1998 Instructeur/Dirigent bij muziekvereniging D.S.G. uit Arnhem.
1997-2004 Dirigent bij Show en Marchingband AMIGO uit Leiden
2002-2003 Hoofd-instructeur bij Muziek vereniging St. Jacob uit Den Haag.
2002- 2009 Dirigent bij Muziekvereniging Con Brio uit Alphen aan den Rijn.
2004-2004( tot begin april) Gast-Dirigent(ivm vroegtijdig stoppen eigen dirigent) bij De Pionier uit Gouda.
2003-2005 Dirigent muziekvereniging Excelsior uit Rotterdam.
2005-2009 Opleiding Ha-Fa directie Conservatorium van Amsterdam.
2007-2008 2e Tambourmaitre(dirigent) Bij de Drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.
2008-heden Dirigent bij Fanfare Kunst na Arbeid in koudekerk aan den Rijn.
2008-2009 a.i. Tambourmaitre Fanfare Korps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (FKKL-BW koninklijke landmacht)
2009-heden dirigent bij het Arnhems Trompetterkorps(ATK)
2009-heden dirigent bij het 2e orkest van AMIGO uit Leiden

       

All content copyright © 2009 Marcus Kerpershoek
All rights reserved. Redistribution or use of works without permission is strictly prohibited